2018. március 18., vasárnap

Nagyszabású, új nemzetközi kutatás indult a stroke hatásainak drasztikus csökkentésére trombolízis alkalmazásávalNagyszabású, új nemzetközi kutatás indult a mechanikus trombektómia (vérrögoldás, trombolízis) előnyeinek kiterjesztése reményében. A trombektómia bizonyos típusú akut ischaemiás stroke megbetegedések kezelésére szolgál, melynek keretében mechanikus eszközöket használnak a folyamatban lévő stroke hatásainak drasztikus csökkentése érdekében. Az eljárás során nagyon kisméretű eszközök segítségével törik meg és távolítják el az agyi véráramban található vérrögöt. Az eljárást magasan képzett neuro-radiológusok végzik, és speciális kórházi létesítményeket igényel.

A legújabb trombektómiás kísérletekbe gondosan kiválasztott stroke-betegek csoportjait is bevonták. A kísérletek kimutatták, hogy amennyiben csak kismértékű agyi sérüléssel érintett stroke betegnél alkalmazzák, úgy a trombektómia a véráram helyreállításával és az agy károsodásának korlátozásával jelentősen mérsékli a stroke következtében fellépő fogyatékosságot.

Az Európai Unió által támogatott TENSION projekt részeként megvalósuló új kutatás a mechanikus vérrög-eltávolítás hatásait vizsgálja betegek egy nagy csoportján, akik esetében a trombektómia előnyei bizonytalanok. A TENSION vizsgálja, hogy a trombektómia biztonságosan és hatékonyan alkalmazható-e az úgynevezett "kiterjedt sérüléssel" érintett betegeknél, ahol a károsodott agyterület a korábbi vizsgálatokhoz képest nagyobb. A betegek az első tünetek megjelenését követő 12 óráig írhatók fel a kísérletben való részvételre. Ezzel a kezelés egy nagyobb betegcsoportra is kiterjeszthető: bevonható például több az olyan betegek közül, akiket éjszaka ér a stroke, és nagyobb valószínűséggel csak késedelmesen jutnak kórházba.

A TENSION kiemelt figyelmet fordít arra, hogy a vizsgálat kimenetelének és a kezelés hatásainak értékelése során a betegek nézőpontjai is megjelenjenek. Fontos, hogy a vizsgálat a mechanikus trombektómia növekvő alkalmazásának társadalmi-gazdasági előnyeit is alá fogja támasztani.

A vizsgálat nyolc európai országban legfeljebb 714 beteg bevonásával történik, a projekt 2018 februárjától 5 évig tart. A TENSION koordinációját Prof. Dr. Götz Thomalla, a hamburgi Universitätsklinikum Hamburg-Eppendorf, valamint Prof. Dr. Martin Bendszus, az Universitätsklinikum Heidelberg professzorai végzik, a program az EU Horizont 2020 programjából kapott támogatást. Prof. Thomalla elmondta: "A TENSION egy kiemelt egészségügyi problémával foglalkozik, és fontos kutatási tapasztalatokkal lát el bennünket a súlyos stroke-on átesett betegeket érintő hatékony terápiás beavatkozásokra vonatkozóan. Ez azt jelenti, hogy a betegek egyéni eredményei kedvezőbbek lesznek, és jelentős részüknél elkerülhető lesz a stroke által okozott rokkantság. Össztársadalmi szinten az új kezelés elősegíti a stroke-hoz kapcsolódó költségek csökkentését.”

További információkért kérjük írjon a research@safestroke.eu email címre.


1 megjegyzés:

 1. Jó napot, Josef Lewis vagyok. Egy elismert, törvényes és akkreditált hitelező. Nagyon gyorsan és egyszerűen nyújtunk kölcsönöket, személyi kölcsönöket, autóhiteleket, otthoni hiteleket, diákhiteleket, üzleti kölcsönöket, feltalálói kölcsönöket, adósságkonszolidációt. stb.

  Kapjon engedélyt egy üzleti vagy egyéni hitelre ma, és szerezzen pénzeszközöket ugyanazon a alkalmazási héten. Ezek a személyes kölcsönök jóvá lehet hagyni, függetlenül a hitelezéstől, és sok boldog ügyfelünk van, aki támogatja ezt a követelést. De nemcsak megkapja a szükséges kölcsönöket; akkor a legolcsóbb lesz. Ez a mi ígéretünk: Garantáljuk a legalacsonyabb kamatlábat minden olyan kölcsön esetében, amely ingyenes fedezetet nyújt.

  Törekszünk arra, hogy pozitív tartós benyomást hagyjunk ügyfeleim elvárásainak túllépése során. Célunk, hogy méltósággal és tisztelettel kezeljük, miközben a legmagasabb minőségi szolgáltatást időben biztosítjuk. Nincs szükség társadalombiztosításra, és nem szükséges hitelesítési ellenőrzés, 100% -os garancia. Kérjük, azonnal válaszoljon az alábbi részletek alapján, ha érdekel a kölcsön, és mentes a csalásoktól.

  E-mail: progresiveloan@yahoo.com
  Call / WhatsApp: +16626183756
  Webhely: https://progresivefunding.wordpress.com  VálaszTörlés