2017. május 18., csütörtök

Stroke után jelentkező legsúlyosabb problémák (SAFE - 2017)A stroke megtörténte utáni első napok fő veszélye a beteg számára a nyelési nehézségek, a láz és a fertőzés veszélye. Azok a betegeknek akiknél ez előfordul sokkal nagyobb az esély a maradandó károsodásokra. Jelenleg ezeket a veszélyek csak a probléma bekövetkeztekor lesznek nyílvánvalóak. Egyetemi kutatók olyan  vizsgálatot fejlesztettek ki mely a megelőzésre irányul kiszűri ezeknek a veszélyeknek a lehetőségét a páciens számára, így segít a megelőzésben

Many stroke patients will have problems with swallowing or infection or fever in the first few days after admission. Patients who develop these complications are more likely to have a poorer outcome. Usually, these conditions would only be treated once the symptoms become obvious.  Test will do if it is better for someone’s recovery if treatment is used to prevent these complications from occurring, rather than waiting until they do.
.

Aim
The risk of developing these complications can be reduced by well-known, simple and safe medication: the anti- sickness medication metoclopramide, the antibiotic ceftriaxone, and the antipyretic (for fever) paracetamol. However, it is uncertain whether these drugs can also improve long-term functional outcome after stroke.

A cél
Ezeknek a komplikációknak elkerülése egyszerű, biztonságos megoldással. A járulékos megbetegdések megelőzésére a kutatók a metoclopramide, antibiotikum, antipyretic (lázcsillapító) és paracetamol adását javasolják. Ezek az eljárások még nem bizonyítottak, de esélyt jelentenek a hosszú távon a károsodások csökkentésére.

Treatment
Patients will be randomly allocated to take either one, two, or all three of the study drugs or to no study drugs at all. All patients regardless of which group they are in will receive the standard best treatment for stroke.
A gyógymód
A stroke-n átesett betegk egy részének adnak ezekből a gyógyszerekből egyet, kettőt, vagy mindhármat. Klinikai vizsgálatokkal ellenőrzik, valóban javulnak-e a károsodás következményei a gyógyszert kapott betegeknél, azokkal szemben akik nem kaptak ilyen kezelést

 

Outcome

The trial will assess if the functional outcome of patients taking the medications is improved at 3 months after stroke, compared to those who do not get the extra treatment.


Elvárás, eredmény
A betegeket 3 hónappal a stroke bekövetkezte után megvizsgálják, összehasonlítják az eredményeket a gyógyszert kapott és nem kapott pácienseknél.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése