2012. július 15., vasárnap


2012.      július  14-én sor került az első Nemzeti Stroke Liga kirándulásunkra.
Az  úti cél  a Zirci Székesegyház és Arborétum, valamint a Pannonhalmi Apátság volt.        A kiránduláshoz  nem sikerült mozgássérültek számára használható autóbuszt szerezni, de nem adtuk fel és két személygépkocsival indultunk a kirándulásra, összesen 9 fővel, köztük mozgássérültek és egészségesek.
Zircen nem volt szerencsénk, mert a Székesegyház felújítási munkák miatt nem látogatható, de azonnal elhatároztuk, hogy a jövő évben, amint a munkák befejeződnek újra eljövünk.


Az Arborétum gyönyörű volt az idő is kedvezett a természet teljes pompájában mutatkozott, a kb. 1 km-es utat mindenki jól bírta. Ide is szívesen visszajövünk.
Egy kis felfrissülés után folytattuk utunkat Pannonhalma felé. Útközben megcsodáltuk a Csesznek vár ának romjait. (ide azért nem másztunk fel)       

Ezután következett a Pannonhalmi Apátság. A magyarországi történelem egyik legjelentősebb emlékét szépen felújított állapotban tudtuk megtekinteni. A belső termek helyiségek lépcsőinek megmászása még az egészségesek számára is komoly kihívás volt, a többiek az épület külső részeit tekintették meg, a parkban pihentek és a kilátásban gyönyörködtek.
Késő délután indultunk haza, mindenki fáradtan, de az élmények hatása alatt boldogan érkezett vissza, ahol a családtagok (akik nem voltak velünk) már várták őket. 
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése