2011. március 26., szombat

Érrendszeri szűrés a Szent János Kórházban.

2011. március 26-án a 12. ker. Önkormányzat és Szent János Kórház Neurológiai Osztálya ingyenes érrendszeri szűrőnapot tartott. A szűrés jelszava lehet amit Folyovich főorvos úr a kórház neurológiai osztályának vezető főorvosa mondott. "A stroke egyetlen therápiája a megelőzés".
Hazánkban az érrendszeri megbetegedések következménye az egyik vezető halálok, ez a kezdeményezés, melyhez a kórház infrastruktúráját, és dolgozói szakmai tudásukat adták óriási jelentőséggel bírt.
Az érdeklődés messze felülmúlta a várakozást. A szűrésen előzetes bejelentkezés alapján lehetett részt venni, mivel a vizsgálat teljes körű érrendszeri rizikofaktorok, vizsgálatát tartalmazta (laborvizsgálat- vércukor, koleszterin-; kardiológiai vizsgálat, testtömeg index; szemvizsgálat; vérnyomás mérés és végül szakorvosi konzultáció) reggel 9 órától délután 3 óráig tudta a kórház fogadni a pácienseket. A vizsgálatokat a kórház szakorvosai a szombati napon önkéntesen végezték, a leletek értékelését Folyovich főorvos úr végezte el, ami egyben a vizsgáltra megjelentekkel személyes konzultáció is volt.
A szűrés a "stroke megelőzés" programjának egyik legfontosabb állomása volt, melyben szervezetünk, a Liga az AgyiÉrbetegségek Ellen is részt vett, személyes konzultációval és ismeretterjesztő betegtájékoztatók átadásával képviseltettük magunkat.
Mivel a stroke megelőzésére irányuló szűrővizsgáltokra szakmai körökben és a lakosság körében, még a vártnál is sokkal nagyobb igény van, reméljük sor kerül következő ilyen alkalomra is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése